Професия личен асистент
Професия личен асистент / DarikNews.bg, архив
Професия личен асистент
62319
Професия личен асистент
  • Професия личен асистент

Галина Василева е от Стара Загора. Работи като фризьор, а от половин година като личен асистент на 7-годишния си син Добромир.

Преди няколко години семейството й е изправено пред най-големия ужас-детето е с тежка диагноза, има тумор на малкия мозък и се нуждае от операция. Месеци наред Галя и нейният съпруг се въоръжават с надежда и започват битката с болестта. Семейните спестявания се стопяват, жената напуска работа, за да може да се грижи пълноценно за момченцето си. След месеци лечение и операции лекарите в София връщат надеждата в очите на младата жена.

От май миналата година Галина е личен асистент на своя син. Определено е да получава средства за 5 часа и половина грижи, въпреки, че както самата тя казва-„аз съм майка, грижата ми е ежеминутна". Добромир е първокласник в Начално училище „Димитър Благоев", където среща безрезервна подкрепа и на своята учителка и съученици. Съпругът на Галя работи на две места, тя продължава да отваря фризьорския си салон по два-три часа дневно, да изпълнява стриктно задълженията си като личен асистент, да води дневник, в който описва какво върши за детето си по дни и по часове... и да вярва.Да вярва, че синът й ще расте здрав.

230 лева е месечната помощ, която семейството добавя-сбор от двойните детски и от сумата, която й изплащат като личен асистент. Парите не стигат почти за нищо, признава майката, но е готова да бъде личен асистент и занапред ако бъде одобрена и програмата получи поредното си удължаване във времето.

Разказът на Галя може да чуете в прикачения звуков файл.