ВИДЕО: Беззъб Челси коленичи пред врящите трибуни в Букурещ
ВИДЕО: Беззъб Челси коленичи пред врящите трибуни в Букурещ / Reuters

Стяуа матира с 1:0 Челси пред пълните трибуни на Националния стадион в Букурещ и взе преднина преди реванша в Лондон след седмица. Рекордната посещаемост окрили румънския тим, и той изигра отличен мач, довел до добрия резултат. Това бе първа среща между двата състава в европейските клубни турнири.

И двата отбора имаха много малко чисти голови положения, като Челси владееше топкатата в големи периоди от двубоя, без да осъществява обаче голям натиск. „Сините“ атаки бяха лишени от острота, и дори след като се оказаха губещи в резултата, не намериха начин да пробият път до вратата на Стяуа.

При една от редките ситуации и пред вратата на Челси, в 34-та минута, Райън Бертран фаулира Раул Русеску, и арбитърът Сергей Карасев отсъди дузпа. Самият Русеску отбеляза от бялата точка, своя 23-ти гол в кампанията, за 1:0.

Кристиан Танасе и Ясмин Латовлевичи бяха моторите на румънските атаки, но и те не бяха особено прецизни в завършващата фаза.

Най-доброто положение за Челси преди почивката бе след удар на Юси Бенаюн, отразен страхотно от Татарушану.

През второто полувреме резервите Хуан Мата и Марко Марин опитаха да преодолеят румънския страж, но също нямаха шанс да вкарат много ценен гол за гостите.