Одобрявате ли оставката на Кирил Йорданов? Анкета на Дарик, предизвикана от самия него
Одобрявате ли оставката на Кирил Йорданов? Анкета на Дарик, предизвикана от самия него / варнаутре.бг

В платена публикция в почти всички вестници днес кметът в оставка публикува един текст, който няма да анализираме. За пореден път ще кажем обаче, че нито една медия нямаше да откаже интервю с Кирил Йорданов, даже напротив. Медиите в цяла България дори се надяват да да разговарят с Йорданов точно в този тежък за него момент. Нямаше нужда да се плащат общински пари, за да се чуе мнението на Кирил Йорданов. А страница и половина в няколко централни и два регионални вестника са си доста общински пари...

Има обаче едно изречение, което ние в Дарик няма как да подминем. Въпросният откъс от витиеватото изложение е на принципа „Сещай се, снахо” и не е трудно снахата да се досети.

Ето всъщност целия абзац, за да не е съвсем самотно изречението:

"Сега – с факти. Ще ви представя, драги варненци, само официална статистическа информация, за да може всеки от вас да провери актуалността на данните и да няма никакви съмнения. Както беше в един виц - за една анкета на едно радио, което никой не слуша, но водещата му говори от името на слушателите..."

Кметът сам започва изявлението си с уточнението, че е писано на 7 ноември 2012 година. Точно когато Дарик радио Варна се допита до своите слушатели и читатели в dariknews.bg:

Каква оценка заслужава кметът на Варна Кирил Йорданов за първата година от последния му мандат?

Оценката, както навярно си спомняте, беше Слаб 2.20.

До днес не подозирахме колко много сме наранили Кирил Йорданов с нашата анкета. И няма нужда да обясняваме, че никой не е манипулирал резултата, защото кметът и неговите пиари така или иначе няма да ни повярват. Оценката на хората за него и тогава, и сега – по време на небивалите протести против него, за кмета и екипа му очевидно са плод на конспирация.

Това личи и от днешното му изявление на страница и половина вестникарска хартия, завършващо с пуканки, сладолед и кафе. Всички други са виновни, не и аз. Всички са против мен, защото всички са в заговор...

Но няма повече да коментираме, защото литературният анализ на изявлението няма да се побере дори и на 10 вестникарски страници.

За да се реваншираме на кмета в оставка, стартираме друга анкета:

Одобрявате ли оставката на Варна Кирил Йорданов?

Стартираме анкетата, защото знаем, че много хора се радват на оставката, но има и страдащи. С това допитване ще се опитаме да разберем в какво съотношение са те.

Можете да гласувате ТУК.

Гласуването е възможно само веднъж дневно от един IP адрес.

Журналистите в Дарик Варна са на един IP адрес, затова нашият глас едва ли ще промени резултата. Но дори и да го обясняваме, няма да има значение, защото за кмета и неговите пиари той, резултатът, така или иначе ще е манипулация и конспирация...

Анкетата ще продължи до 17 март.