Глобиха варненец, пиян стрелял с пушка по дете
Глобиха варненец, пиян стрелял с пушка по дете / Sofia Photo Agency, архив

50-годишен варненец бе глобен с 2500 лева за причинена от него лека телесна повреда на малолетно дете, след прострелване с въздушна пушка. Наказанието бе наложено от Районният съд във Варна, съобщиха от институцията.

Инцидентът възникнал вечерта на 12 юли миналата година в квартал „Аспарухово". Тогава, след употреба на алкохол, подсъдимият излязъл на тераса на 8-ми жилищен етаж и с притежаваната от него въздушна пушка, модел „ИЖ 38", произвел изстрел в посока детската площадка под блока. Засегнато от хулиганската проява се оказало 13-годишно момиче, което седяло на една от пейките на площадката. Изстреляната сачма ударила детето в областта непосредствено под лявото око и заседнала в меките тъкани на бузата.

Родственица на момичето и други съседи, които чули шума от произведения изстрел, сигнализирали на телефон 112. Пристигналите на място полицейски служители открили в апартамента на подсъдимия пневматичната пушка, с която бил произведен изстрела. Взетата кръвна проба на подсъдимия след инцидента отчела 2,59 промила съдържание на алкохол в кръвта.

Вследствие на прострелването, пострадалото дете е получило разкъсно-контузна огнестрелна рана, обусловила временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

50-годишният М. Недев е извършил деянието по хулигански подбуди. Пред съда днес той призна вината си и изрази съжаление за стореното. Недев е с чисто съдебно минало и безработен към момента. Според съдебното решение веществените доказателства - въздушната пушка и сачмата се отнемат в полза на държавата.

Решението на съда подлежи на обжалване.