В Добрич изпратиха Пламен Горанов с бдение и молебен
В Добрич изпратиха Пламен Горанов с бдение и молебен / Дарик Добрич, Валентина Добринчева
В Добрич изпратиха Пламен Горанов с бдение и молебен
62266
В Добрич изпратиха Пламен Горанов с бдение и молебен
  • В Добрич изпратиха Пламен Горанов с бдение и молебен

Близки приятели и граждани се събраха в Добрич да почетат паметта на Пламен Горанов, който се самозапали във Варна на 20 февруари т.г. и почина на 3 март. Днес той бе изпратен в последния си земен път на поклонение във Варна, след което тялото му бе откарано за кремация в столицата.

Пламен бе ведър човек, но имаше и от какво да бъде недоволен, сподели Жана Димитрова, която е била от обкръжението му. Тя разказа, че в последните 4 години той е живял в Добрич на квартира, намирал е тук работа като алпинист - за височинни ремонти. За семейството му тя знае само, че майка му е починала отдавна, а баща му живее в Крушари. По принцип Пламен е живеел във Варна, но с Добрич го свързват много приятелства. Жана сподели още, че повод за бунта на Пламен са и негови нереализирани проекти, за които той е търсил финансиране по европейски програми.

В Добрич изпратиха Пламен Горанов с бдение и молебен
netinfo

Друг от присъствалите на бдението - Ивайло Иванов, го помни още от Стопанската академия в Свищов, където са били състуденти. Там Пламен е поставил театрален спектакъл, заедно с друг свой приятел от Добрич. Ивайло си спомня също, че е имал много предложения за подобряване на образователната система и винаги е търсел начин да ги изкаже. Той смята, че всички мнения, изказани за самозапалването на Пламен са без ясна визия и "ние тепърва ще разберем какво точно е направил той".

Някои от близките му по сърце не приемат постъпката на Пламен и съжаляват за загубата му. Георги сподели, че е щял да бъде по-полезен приживе, да продължи да се бори за справедливост. Той изтъкна и факта, че първи е споменал групировката ТИМ като фактор, задушаващ бизнеса в региона.

В Добрич изпратиха Пламен Горанов с бдение и молебен
netinfo

Бдението се състоя в 18.30 ч. пред храм "Св.Георги". Молебен отслужиха отец Велико и отец Мирослав. Вятърът утихна в този час и присъстващите постояха близо час, говорейки си тихо за бъдещето на България. Всички се обединиха около призива "Не трябва да се отказваме!"

Чуйте Жана и Георги в прикачения файл.