Преглед на печата
Преглед на печата / Дарик Враца

„Докторите на протест, ГЕРБ им уволнява шефа" е водещата тема за вестник „Ломпрес".

Пореден преврат в управлението на ломската болница готвят общинските съветници от ГЕРБ. Скандалните рокади станаха повод за протестно писмо и декларация на ломските лекари, които „Ломпрес" публикува отделно. Управляващите стягали извънредна сесия, на която са поискат освобождаването на досегашния си колега от групата общински съветници на партия ГЕРБ д-р Васил Милутинов от длъжността управител на МБАЛ „Св.Николай Чудотворец", който пое поста преди два месеца след проведен конкурс.

Тема от втора страница - „Бюджет 2013 - малко, но от сърце".

10 177 600 лева ще получи Лом от държавния бюджет през 2013 г. 8 385 600 е субсидията за делегираните от държавата дейности - образование, здравеопазване, социални грижи, култура и т.н. общата изравнителна субсидия - трансфер за местните дейности е в размер на 1 469 300 лв. държавата дава и 283 000 лева за капиталови разходи и 129 600 лв. за ремонт на общински пътища.

Заглавие на стр.3 - „В страната - протести, в Лом - Фидосова".

Зам. шефката на ГЕРБ Искра Фидосова бе официален гост на тържествения митинг по повод Националния празник, 3 март. Митингът бе обявен за 11 часа, когато по същото време в страната бяха организирани граждански протести срещу монополите, бедността и политическата върхушка. В града ни обаче протест нямаше.

Водеща тема за „Зов нюз" - „Леката атлетика в ликвидация заради частен фитнес център?"

Най-титулуваният спорт във Враца - леката атлетика, е пред ликвидация след нагла кражба. За това алармираха известните врачански треньори Румен Павлов и Юлия Борисова. Отивайки на работа на покритата лекоатлетическа писта в областния град, спортистите са установили, че цялото оборудване в силовата зала липсва. Откраднато е около един тон желязо.

Още от първа - „Текстилците не получават заплати, плашат ги с масови уволнения".

За пореден месец работниците от текстилния комбинат „Вратица" останаха без трудови възнаграждения. Така работодателят им Илия Кьосев вече им дължи по четири пълни месечни заплати. Освен изработените си пари, врачанските текстилци не са взимали и лев от задължителните по закон пари за храна. На всичко отгоре 216-те човека, работещи в текстилната фабрика, са принудени да полагат извънреден труд. През последните месеци те ходят на работа освен в делничните дни, но и в събота и неделя.

И една тема от вътрешните страници - „Кръстовище е опасна мишена".

Опасно за преминаващите е кръстовището при хипермаркет „Лидъл" във Враца алармираха в редакцията на вестник „Зов нюз" жители на областния град. според тях проектантите на обекта са допуснали поредната недомислица на една от най-натоварените отсечки в града. Веднага след изграждането на светофарната уредба  никой не е предвидил тротоари за пешеходци в района.

Интервюто във вестника е с певицата Ирина Флорин - „Музикалният пазар в България е мъртъв".