23-годишният Калин умъртвен край язовир, убиецът му обикалял с трупа часове
23-годишният Калин умъртвен край язовир, убиецът му обикалял с трупа часове / Снимката е свалена от Фейсбук

Харманлийските криминалисти са събрали достатъчно данни, че 36-годишният Ерол Мюмюн е убил 23-годишния си приятел Калин Георгиев. Жертвата бе откарана в болницата от убиеца си, който първоначално твърдеше, че го е открил в безпомощно състояние в центъра на село Надежден.

Дарик научи, че Ерол е обикалял с колата си и трупа на Калин в нея повече от час, преди да отиде до болницата. Самото убийство е било извършено до микроязовир, намиращ се на 500 метра от харманлийското село Върбово. В язовира полицейските служители са открили обувките и чорапите на жертвата. В БМВ-то на Ерол Мюмюн са намерени дрехите на жертвата, завивки и следи от кръв. Разпитани са и свидетели, които са видели двамата във фаталната вечер. Друга версия е, че Калин все още е бил жив, когато е натоварен в колата, като Ерол го е закарал в къщата в Надежден, където се е опитал да му окаже помощ.

В кръвта на жертвата е установено количество дрога. Говори се, че и Ерол е бил употребил дрога преди убийството. Калин Георгиев е бил жестоко пребит преди да почине, но основната причина за смъртта му е задушаване. Предполага се, че убиецът е увивал главата на Калин в найлон или пък е напъхал кърпа или чорап в устата му. Друга версия е, че Калин си е глътна езика и това е довело до задушаване. Ерол Мюмюн е задържан с прокурорска мярка за 72 часа. В къщата му в село Надежден са открити 684 грама амфетамин.