1252 лв. събра благотворителния мартенски базар на Комплекса за деца
1252 лв. събра благотворителния мартенски базар на Комплекса за деца / Дарик Русе, архив

Благотворителната мартенска кампания на Комплекса за социални услуги събра 1252 лева от продажбата на ръчно изработените мартенички и картички. Под мотото „Здраве и мечти на децата подари“ Сдружение „Еквилибриум“ в продължение на 5 дни предложи на русенци мартенички и квилинг картички, изработени от деца, доброволци, приемни родители и много приятели и партньори, с които набра сумата от 1252 лева.

Организаторите изказват своите огромни благодарности на всички, които  са избарали щандовете им и на Община Русе, които за пореден път предостави безвъзмездно къщичка от мартенския базар. Областна администарция Русе пък е подкрепила мисията, като е закупила мартенички за всички свои служители и гости. За крайния резултат, огромен принос имат и Търговския център на бул. Липник, който за пореден път предостави безвъзмездно пространството си за импровизираните щандове, както и кварталния магазин на ул. „Васил Петлешков“, чиято собственичка е закупила над 300 мартеничка, за да окичи с тях за Баба Марта всички свои клиенти.

„Русенци отново доказаха своето благородство и всеотдайност, независимо от момента, кризата и трудното ежедневие. Децата, с които работим ще имат отново възможността да имат едно незабравимо лято и куп разнообразни и интересни дейности в Комплекса. Вярваме, че взаимните ни усилия са истински добра инвестиция в нашата обща мисия - устойчиви семейства - щастливи деца и силни общности!”, се казва в прессъобщение до медиите.