Почина самозапалилият се Пламен Горанов
Почина самозапалилият се Пламен Горанов / Фейсбук

Пламен Горанов, който се самозапали пред сградата на Община Варна, е починал заради полиорганна недостатъчност. Смъртта му е настъпила в неделя около 20.30 ч., съобщи пред Дарик директорът на Военноморска болница д-р Ивайло Въжаров.

Само преди дни приятели на Пламен съобщиха пред медии, че мъжът диша самостоятелно, но състоянието му е тежко.

36-годишният мъж беше 13 дни в медикаментозна кома. Пламен Горанов се самозапали пред сградата на Община Варна на 20 февруари. Драматичният акт беше в знак на протест срещу местното управление.

Някои от коментарите във Фейсбук за трагичната вест:

Пламен довърши делото си докрай. Не го познавах, но завинаги ще остане в сърцето ми.

Точно тази нощ го сънувах.. :( Мотаеше се из коридорите на някаква претъпкана болница с някаква страхотна девойка, усмихнат до уши. Прегърнах му и му казах "ех, как се радвам, че се оправи!". А той "супер съм си, виждаш"

Почивай в мир!! Ще продължим борбата ти!!

Казват, че Господ взимал най-благочестивите, за да ги превърне в щит срещу злото... Остави ги на земята Боже, защото тук злото е безкрайно! Почивай в мир, Пламка... Ние запомнихме твоето дело..., и ще превърнем в огън злото! Заради теб, заради това, че си човек... Един от достойните, един от малкото, готови на саможертва...Ти прогледна и видя,...и се пожертва.... Написах това вчера, мислейки за тия неща и се молех да останеш...
Вяра според врява.
(Като молитва)

Бог да прости Пламен!!! Дано саможертвата му не е била напразна!

Почивай в мир! Поклон!

Един живот живян достойно! Отиде си, но няма да го забравим - не трябва да забравяме геройството му ... Пламъчето вече се разгоря и стана пожар - ще гори в сърцата ни и сме длъжни да го поддържаме, ето на с цената на живота си едно момче ни го подари , дано го оценим и да не подминаваме тези дарове... Поклон, Пламски - ще те помним и ще разказваме, ти не спирай - намери пътя, който си начертал, няма да ти пречим и да оплакваме живота, който изживя и който сам пожела да напуснеш ...С-Бог-ОМ !

Може би душата му е намерила покой и така е по добре ... Ще те помним и ще разказваме за геройството, което направи! Не мислете за смъртта като за край - душата, която си отива е в затвор, ако не я пуснеш а й направиш паметник на смъртта ... Аз ще го помня жив!

Почивай в мир! Докато сме живи, ще живееш в нас!

Ех, момче, различен беше, белязан беше и така умря!! Поклон, момче, благодаря, че те познавах!!

Пламен е вече АНГЕЛ! Господ е с него.....

Пламен остава в сърцата ни! Почивай в мир!