Преглед на регионалния печат на 4.03.2013 г.
Преглед на регионалния печат на 4.03.2013 г. / netinfo

Националният празник е водеща тема за два от трите разградски вестника. „Протестите разпалиха националното чувство. Необичайно голям наплив с венци и цветя за Трети март, дори от мюфтията!“ е заглавието в „Гледища Днес“. „Кметът: България посреща празника настръхнала от гняв и възмущение“ е заглавието в „Лудогорски вестник“.

Останалите теми от вестниците:

„Победа за орлите в първия мач за пролетния полусезон“ – заглавие в „Лудогорски вестник“. „Лудогорец“ пак показа класа, като направи разногледи съперниците от „Черно море“ – разказва статията. „Стоянка Мутафова празнува 91-ия си рожден ден и в Разград“ – разказва от първа страница „Лудогорски вестник“. Статията продължава на стр. 4.

„Оскверниха руския паметник в Езерче - за втори път“ – съобщава на първа страница „Гледища Днес“. Вярваме, че догодина, като се очаква за трети път подобно посегателство, там ще има патрул и той следва да хване националистите, чиито чувства избиват по хулигански – е радакционният коментар по темата. „Гледища Днес“ посвещава своите трета и четвърта страница на тържествата послучай Първи и Трети март в различни населени места в Лудогорието.

„Стреляно е с калашника на кмета Бейсим Басри“ . водещото заглавие за „Екип 7“. Обвиненият за канонадата срещу воденските надзиратели остава в ареста. „1939 се регистрираха като земеделски производители“ – съобщава на стр. 2 „Екип 7“. Броят им е с близо 40 повече от миналата година, най-много са новите стопани от Кубратско – е съобщила шефката на Областната дирекция „Земеделие“ Валентина Френкева. „Лъсна същността на социално.икономическата ни система – капитализъм от най-уродлив вид“ – така е озаглавено интервю в „Екип 7“ на адвокат Стоян Димитров – настоящ общински съветник и бивш депутат от Великото народно събрание. Интервюто е поместено на стр. 4.