Лудогорец се завърна на победния път, Черно море отърва разгром в Разград
Лудогорец се завърна на победния път, Черно море отърва разгром в Разград / netinfo

Шампионът Лудогорец се завърна на победния път в първия си мач от пролетния дял на шампионата. След разочароващите резултати в подготвителния период, възпитаниците на Ивайло Петев победиха тима на Черно море с 2:0, а головете реализираха Марселиньо и Димо Бакалов. Двубоят бе и официален дебют за Георги Иванов – Гонзо начело на Черно море, който днес празнува 100-годишен юбилей.

Отборът на Лудогорец превъзхождаше своя противник през абсолютно целия двубой, но отличен мач за гостите направи младият страж Георги Китанов, който спаси тима си от разгром.

След няколко добри ситуации още в първите минути на мача, най-чистото положение дойде в 18-ата минута, кгато Иван Стоянов не успя да преодолее вратаря на гостите. Нападателят се възползва от разбъркване в наказателното поле на Черно море и стреля от изгодна позиция, но топката премина буквално на сантиметри от десния страничен стълб.

В 31-ата минута отново Стоянов се озова очи в очи с Китанов, но отново вратарят надделя, успявайки да спаси удара на нападателя. Едва две минути преди края на първото полувреме дойде и първия шанс за футболистите на Черно море. Георги Илиев бе изведен в наказателното поле, но Владимир Стоянов излезе предвидливо и улови топката. При единоборството, Илиев падна на терена, а гостите имаха претенции за дузпа.

В продължението на първото полувреме Марселиньо бе изведен отдясно и стреля по диагонала, но след намеса на Китанов, топката се отклони от десния страничен стълб.

Превъзходството на футболистите на Ивайло Петев бе материализирано през второто полувреме, когато паднаха и двата гола в мача. Само три минути след подновяването на играта, Марселиньо даде преднина на домакините, но при гола останаха сериозни съмнения за нарушение в нападение на капитана Станислав Генчев.

Мирослав Иванов стреля от пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда на вратата. Генчев се пребори за отбитата топка с бранителя Александър Александров, коженото кълбо срещна десния страничен стълб и се озова в Марселиньо, а бразилецът на празна врата нямаше как да сгреши.

След попадението Лудогорец заигра още по освободено и ситуациите пред Китанов продължиха да се редят една след друга. Най-добрата възможност за Черно море отново бе пропиляна от Георги Илиев. След хубав пробив на Божилов отляво, топката бе центрирана към Илиев, който от воле стреля в тялото на вратаря Стоянов.

Всичко в мача бе решено минута преди края, когато влезлия като резерва Димо Бакалов с глава оформи крайното 2:0.

Така Лудогорец се завърна начело във временното подреждане, след като по-рано бе изместен от Левски, който победи със същия резултат Черноморец на стадион „Лазур“ в Бургас. Разликата между двата тима остава една точка. Черно море вече е 11-ти с актив от 16 точки.