Бойко Борисов е приет отново в болница с високо кръвно
Бойко Борисов е приет отново в болница с високо кръвно / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Премиерът в оставка Бойко Борисов е приет отново в правителствена болница „Лозенец". Това съобщи директорът на болница „Лозенец" проф. д-р Любомир Спасов. Борисов е приет малко след 13.00 часа в правителствена болница в „Лозенец". Постъпил е с високи стойности на кръвното налягане, обща отпадналост, общо неразположение, предава агенция Фокус.

В момента е на системи, каза д-р Спасов. „Наблюдаваме го, кръвното налягане е все още високо, но предполагам, че ще го нормализираме. Все още са минали само няколко часа, откакто е постъпил", каза д-р Спасов.

Бойко Борисов постъпи в Правителствена болница на 25 февруари. Тогава от лечебното заведение съобщиха, че той има високо кръвно налягане, което е достигнало стойности 190/110. То е повлияло върху исхемичната болест на сърцето, от която той страда от години.

Същия ден той присъства на връчването на мандата за съставяне на правителство от президента Росен Плевнелиев по обед в Президентството, където даде брифинг за медиите, а в болницата постъпи около 17.30 часа вечерта. Заради заболяването му бе отлагано на два пъти заседанието на правителството в оставка в сряда и в четвъртък.

По време на престоя в болницата премиерът в оставка беше посетен от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Тогава Бойко Борисов пожела успех на предстоятеля на Българската православна църква в новата му мисия и изрази вярата си, че църквата ще продължи да заема изключително важно място в процеса на развитието на съвременна България. „Ще продължа да помагам на църквата, както съм го правил винаги досега", допълни Борисов.

Той получи от Негово Светейшество патриарх Неофит икона на Св. Цар Борис Покръстител. На 28 февруари премиерът беше изписан и на следващия ден присъства на правителственото заседание.