ВИДЕО: Леверкузен остави Щутгарт с пръст в устата
ВИДЕО: Леверкузен остави Щутгарт с пръст в устата / БГНЕС

Байер Леверкузен сътвори чудеса от храброст, за да стигне до победата с 2:1 при домакинството си на Щутгарт от 24-ия кръг в Бундеслигата. Гостите поведоха рано в мача и задържаха преднината си до самия край, но два бързи гола за „аспирините“ не позволиха на Борусия Дортмунд да увеличи преднината си пред тях.

Играчите на треньорския тандем Саша Левандовски – Сами Хуупия тръгнаха зле в двубоя, като липса на комуникация в отбрана доведе до дузпа за „швабите“ в 12-ата минута. Филип Волшайд спъна Ведад Ибишевич в пеналта, докато Йомер Топрак спокойно връщаше назад топката към Бернд Лено. Потърпевшият застана зад топката и с плътен удар в левия долен ъгъл не остави кой знае какъв шанс за вратаря.

Оттам насетне Леверкузен се хвърли да търси изравняване, но поне до почивката трудно стигаше до по-сериозни опасности пред вратата на Свен Улрайх.

След почивката домакините съвсем заиграха ва банк и това даде резултата в края на двубоя. В 82-ата играчите в червено и черно отправиха няколко последователни удара към вратата, като всички бяха блокирани, но при последния Кристиан Молинаро си послужи с двете ръце. Щефан Кислинг не се повлия от напрежението и с висок удар в центъра на вратата върна тима си в мача.

Байер успя да се възползва по брилянтен начин от разклатеното самочувствие на опонента си и в 86-ата след кракто разбъркване Кислинг стреля от няколко метра, но Улрайх изби с една ръка. Ларс Бендер обаче бе на точното място и с глава успя да прехвърли вратаря, пращайки топката в долния ляв ъгъл.

Така Леверкузен събра 45 точки на третото място, докато Дортмунд е втори с една повече в актива си. Щутгарт остана във втората половина на класирането – 11-и с 29 точки.


szólj hozzá: Leverkusen 2-1 Stuttgart ,Bundesliga Shoootv