Камбуров: Като пуснеш два такива гола, и Барселона да си, не можеш да се върнеш
Камбуров: Като пуснеш два такива гола, и Барселона да си, не можеш да се върнеш / БГНЕС

Нападателят на ЦСКА Мартин Камбуров не бе доволен както от своето представяне, така и от това на отбора след загубата с 0:2 от Литекс в 16-ия кръг на А група. Официалният дебют на тарана не се разви според очакванията му, но въпреки слабия резултат, той призова да се запази спокойствие.

„Да не почваме с крайните изказвания още от първия мач. Литекс ни вкараха с две атаки два гола и го направиха в тези моменти, когато ние владеехме играта и трябваше да вкараме. Така го усетих отвътре мача. Друго какво да кажа? Мога само да се извиня на публиката, че първият мач завърши по този начин“, заяви Камбуров.

„Само ние, футболистите, сме си виновни. Никой друг не можем да упрекваме – нито треньори, нито ръководство.“

„Това си го казахме и в съблекалнята: головете паднаха от елементарни ситуации, без да са ни надиграли. Такива положения и на тренировки не се допускат. Жалко е, защото започнахме по-добре, до 5-ата минута държим инициативата, еуфорията и публиката с нас и шеста-седма минута те ни вкарват без ситуация гол. Второто полувреме излизаме мотивирани и амбицирани, минават десетина минути и получаваме нов гол. След това и Барселона да си, трудно ще обърнеш.“

„В края може би наистина прибързвахме и изсипвахме доста топки в наказателното поле. Искахме да атакуваме по крилата, но за отбор като ЦСКА създадохме прекалено малко положения.“

„Аз съм зависим от отбора. Като няма флангови атаки, като целият отбор не играе добре, не съм Марадона, да тръгна от нашата половина. Не се оправдавам, аз си поемам моята вина. Ние сме виновни. Не може с такива елементарни грешки отзад, а отпред да не създаваме ситуации, и то в домакински мач. В ЦСКА няма да има спокойствие, дори да бяхме били. Сега напрежението е по-голямо. Животът продължава, няма да свърши с този мач. Сами трябва да се вдигнем, няма кой да ни съжалява. Нямаше остри думи в съблекалнята, но си казахме някои неща“, завърши Камбуров.