Преглед на регионалния печат на 27.02.2013 г.
Преглед на регионалния печат на 27.02.2013 г. / netinfo

„Общинският съвет в Разград скочи срещу поскъпването на водата“ – водещото заглавие за „Екип 7“ днес. В официално писмо на председателя на местния парламент Милена Цанева до ДКЕВР и „Водоснабдяване Дунав“ се настоява за предоставяне на данни и документи, които да докажат необходимостта от нова калкулация. „Продават част от Сити центъра“ – съобщава „Екип 7“ от първа страница. Минимум 330 000 лв. искат за последния етаж на сградата – уточнява статията. Интервю с двама от организаторите на протеста в Разград помества „Екип 7“ на стр. 4. „Искаме да няма нужда от протести“ – казват в него 18-годишните Валентин Иванов и Любомир Любенов.

„Съветници искат от „Водоснабдяване“ обосновка по документи защо е скочила цената на водата“ – водещото заглавие за „Гледища Днес“. Писмото ще се депозира в ДКЕВР. „Условна присъда получи търговец от Исперих, продавал цигари без бандерол“ – информация от стр. 2 на „Гледища Днес“. Стоката била на стойност 21 810 лв. „Гледища Днес“ излиза със своята притурка „Лознишка искра“, където водещо заглавие е“ „Дейността по водния цикъл навлиза и в центъра на Лозница, в района на ветеринарната гимназия“.

„Мартеница от електромери дари Димитров на Бояджиев за новия бюджет“ – водещото заглавие за „Лудогорски вестник“. Два часа и половина продължиха дискусиите по финансовата рамка. „С две големи награди се върнаха пианисти от Музикалната школа след участие в конкурс в Белград“ – информира от първа страница „Лудогорски вестник“. Преди заминаването им община Разград не отпуснали исканите средства за пътуване, помогнали от ГЕРБ. „Мартеници майсторят в социалния център в Лозница“ – друго заглавие от първа страница в „Лудогорски вестник“.