ВИДЕО: Сен Етиен прогони „кучетата“ от Купата на Франция
ВИДЕО: Сен Етиен прогони „кучетата“ от Купата на Франция / БГНЕС

Сен Етиен изигра поредния си впечатляващ от началото на сезона и победи с 3:2 гостуващия Лил в 1/8-финален мач от турнира за Купата на Франция. Домакините успяха да осъществят пълен обрат в мача от 0:1 до 3:1, а след това удържаха финалния щурм на „кучетата“, за да продължат напред.

Първият половин час на срещата не предложи кой знае какво зрелище, но попадението на Марко Баша в 33-ата изцяло промени статуквото. Защитникът на Лил се включи при един пряк свободен удар и засече точно с глава центрирането на Димитри Пайе.

Това принуди домакините да тръгнат по-смело напред и в 38-ата Ромен Хамума бе много близо до изравняването, но мощният му шут нацели гредата.

Все пак натискът даде резултат секунди преди края на първото полувреме, когато Орелиен Шеджу имаше нещастието да прати топката в собствената си мрежа. Матийо Бодмер и Пиер-Емерик Обамеянг направиха изумителна серия от двойни подавания, която завърши с шут по диагонала на габонеца. Кълбото обаче се отклони от тялото на Шеджу и мина над вратаря, за да върне Сен Етиен в мача – 1:1.

Домакините се възползваха от психологическото си предимство и само 5 минути след подновяването на играта вече водеха в резултата. Матийо Бодмер с отличен пас изведе Пиер-Емерик Обамеянг на чиста позиция и звездата не разочарова привържениците по трибуните.

Само 120 секунди по-късно обърканият тим на Лил почти инкасира трети гол, но ударът на крайния бранител Курт Зума разтресе страничния стълб. Това обаче не се отрази върху упоритостта на домакините и в 75-ата Рено Кошад пусна чудесна топка към Брандао, а бразилецът опъна мрежата зад Руфие – 3:1.

Преднината от два гола успокои играчите на Кристоф Галтие и те намалиха оборотите. Това обаче можеше да им струва скъпо, след като в 82-ата минута Саломон Калу успя да прокара топката покрай плонжа на Стийв Елана, а малко по-късно Тулио де Мело можеше да шокира напълно футболистите в зелено и бяло. Ударът на бразилеза за негово нещастие прелетя покрай целта.

По този начин Сен Етиен се присъедини към отборите на Евиан Тонон Гаяр и Троа, които по-рано днес си гарантираха място в 1/4-финалите.


szólj hozzá: Saint Etienne 3 - 2 Lille