Павел Димитров: ГЕРБ да се разграничи от кмета, а той да подаде незабавно оставка
Павел Димитров: ГЕРБ да се разграничи от кмета, а той да подаде незабавно оставка / netinfo

„ГЕРБ трябва да се разграничи от Кирил Йорданов, а той трябва незабавно да подаде оставка.” Това категорично мнение изрази пред Дарик Варна депутатът от управляващата партия и бивш областен председател на ГЕРБ  Павел Димитров.

С отказа си да се оттегли от постта си, Йорданов постига единствено озлобяване на хората, които открито заявиха, че вече не го искат, допълни Димитров и уточни, че това е негово лично мнение, а не на партията, която припозна във варненския кмет своя кандидат на последните местни избори.

Според депутата протестите във Варна са най-масови именно заради факта, че протестиращите искат оставката на кмета. „За да се успокоят варненци, ГЕРБ трябва да се отрече колкото се може по-бързо от кмета, когото издигна, а той самият да се оттегли.”, каза Павел Димитров.

Бившият областен председател на ГЕРБ-Варна изрази съжаление, че именно Кирил Йорданов е бил издигнат от управляващата партия на местните избори през 2011 година, а на въпроса защо в такъв случай това се е случило, депутатът отговори: „Още не мога да си обясня защо се стигна до това решение”.