И в събота и неделя работят по водния цикъл на Лозница
И в събота и неделя работят по водния цикъл на Лозница / netinfo
И в събота и неделя работят по водния цикъл на Лозница
61911
И в събота и неделя работят по водния цикъл на Лозница
  • И в събота и неделя работят по водния цикъл на Лозница

И в събота и в неделя се работи по проекта за водния цикъл на Лозница – съобщи управителят на фирмата-изпълнител Йордан Каназирев. Зимата забавила част от дейностите и вероятно с около 2 месеца по-късно от предвиденото ще бъде приключена работата – стана ясно на работна среща при кмета на Лозница Айхан Хашимов, в която участваха представители на ангажираните в проекта институции.

И в събота и неделя работят по водния цикъл на Лозница
netinfo

Вече е свършена около 25-30% от работата по проекта "Изграждане на нови клонове към съществуващата канализационна мрежа, реконструкция на водопроводна мрежа по улиците, предвидени за канализация и реконструкция на Пречиствателната станция за отпадъчни води в Лозница". Това стана ясно на работното съвещание при кмета на Лозница Айхан Хашимов.

Вероятно 2 месеца след първоначално предвидения срок през месец май ще приключи работата по проекта – коментира Хашимов.

Това се налага заради зимните условия, част от дейностите били спрени, от управляващия орган одобрили заявления за форсмажорни обстоятелства. Почти са приключили строително-ремонтните работи на пречиствателната станция в Лозница. Скоро се очаква и доставката на съоръженията за нея и започва монтажът й съобщи ръководителят на проекта инж. Петко Горбанов.

……….Постепенно е започнало поставянето на тръби за канализация, стартът е от крайните улици в града, 1,5 км. е обемът на свършената работа, трябва да е 10 км. и 400 м. По полагането на водопроводните тръби обаче още не са започнали дейностите.

Със затоплянето на времето работниците на фирмата-изпълнител „Балканстрой” работят и в събота и неделя – увери техният шеф Йордан Каназирев. По думите му  дискомфортът за жителите на Лозница е минимален, те са оставали без вода най-много по 3 часа.

Проектът предвижда 100% от жителите на Лозница да бъдат свързани към канализация, а новите съоръжения в Пречиствателната станция да направят лудогорското населено място европейски град. Инициативата е сред европроектите с най-висока стойност в област Разград – 20 милиона лева.