Кметът: Сделките с ТИМ са три, под тях няма мой подпис
Кметът: Сделките с ТИМ са три, под тях няма мой подпис / снимка, архив: DarikNews.bg, Дарик Варна

Три са сделките с ТИМ на територията на Варна, като под нито една от тях не стои мой подпис. Това обяви на извънредна пресконференция кметът Кирил Йорданов, който сам повдигна въпроса за връзката на общината с групировката.

По думите на градоначалника сделките са за галерията (Галерия-хотел „Графит“), стадион Юрий Гагарин и „Алея Първа“.

Продажбата на земя в Морската градина е извършена по време на предходната правителство и е изцяло държавен акт, към който общината няма никакво отношение, заяви Кирил Йорданов.

Относно другите две сделки градоначалникът каза, че под тях също  не фигурират нито подписът, нито името му.

„Прегледах документите от 2003 г. до 2005 г. Под тях стоят подписите на тогавашния председател на Общинския съвет Апостол Димитров, председателя на комисията по собственост и стопанство Пламен Начков, както и на представителя на Община Варна в сдружението за Юрий Гагарин Борислав Гуцанов“, коментира градоначалникът. В документацията за галерията пък присъства името на Мирослав Цонев.

Кметът каза също, че ще подаде жалба срещу изпълнителния директор на ТВ7 Николай Бареков, който направил квалифицирана клевета срещу него в сутрешния блок на телевизията.

"Публично декларирам, че нямам една стотинка, един сантиметър и никакви активи извън границите не само на Варна, но и на България, както и моето семейство и всички роднини", заяви кметът.