Трима загинали и четирима ранени при катастрофи в Пазарджишко
Трима загинали и четирима ранени при катастрофи в Пазарджишко / dariknews.bg

Трима са загинали и четирима са ранени в резултат на катастрофи в Пазарджишко станали през почивните дни, съобщиха от полицията.

Около 03.00 часа в неделя на пътя Пазарджик-Пловдив при пътен инцидент е починало 19-годишно момче, което е постоянно пребиваващ в страната ни украински гражданин. Той е загубил контрол над лек автомобил„Фолксваген Голф", който напуснал платното за движение и се блъснал в крайпътно дърво. От удара са пострадали трите пътуващи в колата момичета, като едното от тях, на 18 години, е починало по-късно в пловдивска болница. Другите две момичета са с различни травми и наранявания и са оставени за лечение в МБАЛ-Пазарджик. Отново загуба на управление е причина и за втория трагичен инцидент, който станал вчера около 16.30 часа на пътя Пазарджик-Пещера в близост до разклона за село Дебращица. 62-годишен шофьор от Пазарджик изгубил контрол над лек автомобил „Опел". Колата се преобърнала встрани от пътя в напоителен канал. В резултат на това водачът е починал на място.

Инцидент е регистриран и в местност край Панагюрище. При опит да изтегли, намиращ се в канавката автомобил 60-годишен мъж от средногорския град повлякъл свой съгражданин на 71 години. Така мъжът паднал на земята в резултат на които е получил мозъчен кръвоизлив. Екип на „Спешна помощ" го е транспортирал до МБАЛ-Пазарджик, където е и настанен.

Няколко часа по-късно на пътя между село Добровница и Пазарджик станала друга тежка катастрофа. 35-годишен мъж от Пазарджик загубил управление над „Опел"-а си. Колата напуснала пътното платно и се озовала в намиращ се наблизо напоителен канал. По автомобила са нанесени материални щети, а шофьорът е откаран и настанен в пазарджишката областна болница.