Здраве и мечти на децата подари!” -благотворителен базар за децата от комплекса
Здраве и мечти на децата подари!” -благотворителен базар за децата от комплекса / Дарик Русе, архив

 

"Здраве и мечти на децата подари!” е мотото, под което ще премине мартенската благотворителна кампания на Комплекса за социални услуги за деца и семейства- Русе. На 25, 26  февруари и  1 март  от 9 до 19 ч. русенци ще могат да си закупят  уникални мартенички и пролетни картички от къщичка №19 на мартенския базар (до училище "Отец Паисий" на ул. "Александровска").

Мартеничките и картичките са изработени от децата от комплекса, приемни родители, доброволци и приятели. Парите от благотворителна инициатива на сдружение «Еквилибриум» и Клуб «Отворено общество» - Русе  ще бъдат предназначени за семейства и деца в риск. Кампанията се провежда за трета поредна година. И този път Община – Русе се включва в нея като предоставя къщичка на мартенския базар безвъзмезно.

През миналата година бяха събрани пари за участие на децата от комплекса на Узана фест, а предходната кампания успя да събере пари за летен лагер на малчуганите  в с. Вонеща вода. Изделията в полза на децата ще се предлагат  и в МОЛ Русе (бул. Липник) на 27 и 28 февруари /сряда и четвъртък/ от 12:00 до 20:00 часа.