Три протеста ще се състоят в Габрово
Три протеста ще се състоят в Габрово / снимка: DarikNews.bg, архив

На площад „Възраждане" днес ще се състои граждански митинг, организиран в Габрово от движението „Да събудим Габрово". Макар и малобройни, неговите привърженици продължиха протестите през цялата седмица пред сградата на Енеро- Про със запалени свещи. Двама от инициаторите бяха излъчени за участие в националната среща в Сливен вчера, където занесоха тетрадка с исканията на габровци, записвани предварително.

Очаква се на площада да бъдат прочетени съгласуваните искания на гражданските комитети и те да получат одобрението на хората.

В 11 часа пред Общината ще се съберат и привърженици на „Атака", които за три дни събраха повече от 800 подписа с искането за нов референдум. Трите въпроса, които те формулираха за референдума, отговарят на техните първоначални искания против монополите, ниските доходи и чуждите концесии за подземните богатства.

Третият митинг ще бъде в подкрепа на Бойко Борисов. Той бе иницииран от габровеца Светлозар Тодоров, който твърди, че не е обвързан с политиката по никакъв начин. Той е потърсил съдействие от политическата централа на ГЕРБ за митинга, но от там са му отказали, съобразявайки се с искането на експремиера привържениците му да не организират протести.

От началото на гражданските протести в Габрово те протичат мирно и без ексцесии.