ВИДЕО: Бербатов с уникален гол в юбилейния си мач във Висшата лига
ВИДЕО: Бербатов с уникален гол в юбилейния си мач във Висшата лига / БГНЕС

Димитър Бербатов отбеляза уникален гол за Фулъм срещу Стоук Сити в мач от Висшата лига на Англия. Двубоят бе юбилеен за българина – мач номер 200 в английския елит. Бербатов, който започна като титуляр на „Крейвън Котидж“, се разписа в продължението на първата част, а благодарение на гола му, домакините спечелиха ценни три точки. Българинът бе сменен в 90-ата минута, за да обере бурните овации на привържениците на Фулъм. Голът на Бербатов бе под номер 84 в Премиър лийг.

Българинът имаше добра възможност да открие резултата още в осмата минута, но пропусна от близко разстояние. Домакините от Фулъм бяха по-активният тим на терена през първата част, докато гостите от Стоук предпочитаха да действат на контраатака.

Възпитаниците на Марин Йол все пак успяха да стигнат до попадение, макар и в продължението на първата част. Саша Ритер получи топката отдясно и центрира в наказателното поле на гостите, където бранител на Стоук не успя да избие добре топката. Коженото кълбо попадна в Димитър Бербатов, който с мощен шут от воле не остави никакви шансове на вратаря Бегович.

През втората част футболистите на Стоук имаха по-добрите възможности, но този път късметът бе на страната на домакините. Питър Крауч пропусна да изправни от чиста позиция, а в 56-ата минута „грънчарите“ пропиляха и дузпа. Джонатан Уолтърс не успя да преодолее Шварцер, който улови топката.

Другият българин в редиците на Фулъм – Станислав Манолев не попадна в групата на тима за мача. Във временното класиране „котиджърс“ заемат 11-то място с актив от 32 точки.


FUL1-0STO by Samu21213