Ако „Атака” спечели изборите, премиер ще е Волен Сидеров
Ако „Атака” спечели изборите, премиер ще е Волен Сидеров / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров
61822
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров
  • Лидерът на „Атака” Волен Сидеров

Напълно е възможно след изборите да не може да се направи кабинет и да се отиде на нови избори. Това заяви в „Седмицата" на Дарик лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Ако се стигне до там, ще управлява „дирижираният от президента" служебен кабинет, каза още лидерът на "Атака". Той бе категоричен, че ако неговата партия спечели изборите, премиер ще бъде самият той.

По думите му по-разумно е парламентът да действа още няколко месеца, за да може да се променят необходимите закони, за да се гарантират честни избори. Но тъй като това не се случва, „ще имаме повторение на сегашния парламент", каза още Сидеров. По думите му служебният кабинет ще „заметете" оставеното от ГЕРБ. „По-добре да не правим избори, а протестите да продължат по-мощно, за да свалим и президента", категоричен е лидерът на „Атака".

Сидеров допълни, че голяма част от исканията на протестиращите се припокриват с тезите на партия „Атака". Например, едно искане, за което партията настоява от години, е за национализация на ЕРП-тата.

„Задача номер едно пред следващото правителство е ревизия на управлението на ГЕРБ", смята Сидеров. Той допълни, че това няма как да стане от служебното правителство.

„С оставката си правителството хвърли парламента в цайтнот и тотална безполезност", категоричен е Сидеров. Той определи случващото се като „театър". Бойко Борисов спасява егоистично партията си, но по този начин не могат да бъдат приети нито един от важните закони, допълни лидерът на „Атака". Според него по този начин не може да се проведат честни избори. „Отново ще има пазар на депутати", смята Сидеров. Според него „най-важното е народната енергия да не се остави да бъде манипулирана".

Цялото интервю с Волен Сидеров чуйте в radio.dariknews.bg