Над 30 технически организатори на протестите се събраха в Сливен
Над 30 технически организатори на протестите се събраха в Сливен / Дарик Сливен, архив

 

Срещата в Сливен на техническите организатори на протестите срещу монополите започна с подписване на декларация, че присъстващите не са членове на политическа партия. Един от дошрите не подписа декларацията и напусна събирането, като бе аплодиран от своите колеги.

„В последния един месец аз се гордея, че съм българин. Такова единство, разбирателство и такава взаимопомощ България не е виждала от години. Всички сте усетили вече, че държавният апарат не се задейства. Днес ние или ще тръгнем напред, или ще се провалим с гръм и трясък” - заяви един от организаторите. Той призова: „Нека днес пренебрегнем егото си, нека бъдем единни, нека днес бъдем България!”.

Покана за участие в днешната среща са получили представители на всички градове в страната, в Сливен се събраха около 30 технически организатори на протестите. Преди началото на срещата бе съобщено, че има хора, които се опитват да разделят протестиращите и, според организаторите, това е станало след като президентът Росен Плевнелиев е съобщил, че ще приеме лица от протестиращите.

Бе коментирано и изявлението на президента, че ще присъства на протеста в неделя в София. Организаторите заявиха, че не са против, но искат да се осигури охрана, тъй като се притесняват, че ще има провокатори на митинга, където се очаква да присъстват над 20 000 човека. „Провокаторите няма да бъдат от нас” - категорични са те.

Протести утре ще има в над 40 града в страната, тъй като „София не е България”.

В момента срещата продължава при закрити врата. След приключването й ще бъдат оповестени взетите решения.