Стартира кампанията за плащане на местни данъци и такси
Стартира кампанията за плащане на местни данъци и такси / Дарик Габрово, архив

От 1 март стартира кампанията за плащане на данък недвижим имот, такса битови отпадъци и данък върху превозно средство. Всички собственици на недвижими имоти и автомобили могат да платят своите задължения за 2013 г. с 5 % отстъпка от 1 март до 30 април. За целта касите на Дирекция „Местни данъци и такси" при Община Габрово ще работят от 8.30 до 18.00 часа, с прекъсване от 16.30 до 17.00 часа.

Всички собственици на недвижимо и движимо имущество на територията на Община Габрово ще получат съобщения за размера на дължимите местни данъци и такси, както и сроковете за тяхното плащане. За първи път тази година в съобщенията ще бъдат включени и задълженията за моторни превозни средства. Друг плюс в съобщенията за тази година е включването на всички просрочени задължения на данъчно задължените лица. Включването на отделните видове задължения е възможно благодарение на новия програмен продукт, с които работи Дирекция „Местни данъци  и такси" при Община Габрово от юни 2012 г.

Напомняме, че физически и юридически лица от селата на територията на Община Габрово могат да платят своите задължения по места при кметския наместник до 30 април 2013 г.