Лютви Местан: Правителството да не провокира протести
Лютви Местан: Правителството да не провокира протести / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Лютви Местан: Правителството да не провокира протести
61737
Лютви Местан: Правителството да не провокира протести
  • Лютви Местан: Правителството да не провокира протести

Правителството в оставка да не провокира протести. Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан при обсъждането на оставката на кабинета. Той отбеляза като знаков исторически момент влизането на страната ни в Европейския съюз, което е било постигнато по време на тройната коалиция. Цвета Караянчева от ГЕРБ пък заяви, че са хора с достойнство и няма да влязат в сценария на предишните управляващите.

„Правителството в оставка да се откаже от едно опасно намерение, което се улавя от вчера насам. Сега като собствена утеха да не се радва на продължаващите протести, още по-малко да ги провокира - било със SMS-и, било и с нещо друго", каза председателят на ДПС. По думите му няма нищо по-противоестествено от това едно правителство, макар и в оставка, една партия, която все още е на власт и държи всички властови позиции в йерархията на държавната администрация, да организира протести в подкрепа на управлението си.

Караянчева пък се обърна към депутатите от опозицията с думите: „Вие не очаквахте тази оставка. За разлика от вас ние сме хора с достойнство, хора, които няма да се подчиним и влезем във вашия сценарий". Според нея от опозицията са вкарали в протестите на обикновените хора провокатори.