Напрежението няма да спадне, убеден е Сидеров
Напрежението няма да спадне, убеден е Сидеров / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Оставката на кабинета е театър, който цели измама, смята Сидеров
61735
Оставката на кабинета е театър, който цели измама, смята Сидеров
  • Оставката на кабинета е театър, който цели измама, смята Сидеров

За Велико народно събрание се обяви лидерът на Атака Волен Сидеров. В изказването си по време на дебатите по оставката на кабинета "Борисов", Сидеров я определи като "театър", който цели правителството да излезе от ситуацията.

„Тази оставка е вид театър, който цели измама на хората, които искат промяна", каза Сидеров. Лидерът на Атака допълни, че сред тези хора е и той и затова говори от името на 400 000 избиратели, които са го пратили в парламента, за да изисква, настоява и да се бори за промяна. „Не съм преставал да го правя осем години без прекъсване, включително и със сблъсък с тези полицейски сили, с които сега се сблъскват младите момчета и момичета, защото полицията винаги, уви, в България е играла политическа роля - съжалявам за това - и я изпращат срещу собствения й народ, вместо срещу чуждите монополи, престъпниците, олигарсите и тези, които са виновни за положението на България в момента. Сега те искат да спасят себе си чрез тази оставка, чрез изпускане на клапана на напрежението", каза Сидеров. Той изрази убеждението си, че напрежението няма да спадне.

„Ако мислите, че с измама, в която този парламент и тази зала ще се напълни с хора, които ще работят за колониалната схема, за чужди интереси и ще продължат и сметки за ток, и доходи да остават на същото положение, то се лъжете", заяви Сидеров на колегите си в НС.

По думите му, който мисли така, се лъже, защото българският народ е "в нова фаза".