ГЕРБ: Искаме вот на доверие от хората, затова са изборите
ГЕРБ: Искаме вот на доверие от хората, затова са изборите / снимка: Sofia Photo Agency, архив
ГЕРБ: Искаме вот на доверие от хората, затова са изборите
61733
ГЕРБ: Искаме вот на доверие от хората, затова са изборите
  • ГЕРБ: Искаме вот на доверие от хората, затова са изборите

Най-големият проблем в страната са ниските доходи, коментира Мартин Димитров от Синята коалиция по време на обсъждането на оставката на кабинета. По думите му оттук нататък има два пътя: на популизма или на антикризисните мерки. Председателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев го контрира, че искат вот на доверие от хората и че няма да влизат в коалиция с никой.

„Ако не нараснат доходите в България, нищо добро не ни чака и нищо добро не може да се получи. Затова в центъра на цялата българска политика трябва да бъде сложен малкият и среден бизнес. Там е заетостта, там са доходите, там е растежът, там е всичко добро, което ние можем да направим. Ако сега не се спрат всички тези тези за национализация, за махане на валутния борд за връщане на комунизма, тежко ни и горко. Утре хората ще протестират още повече", каза Димитров. Ясно е, че ще има предсрочни избори, но е опасно те да не решат нито един проблем, каза председателят на икономическата комисия в НС.

„Важно е кой път ще изберем. Ако продължим по пътя на популизма, който изглежда лесен и атрактивен, правим национализация и сметките стават ниски. Били са днес високи, обаче вече става държавно, управлява го Румен Овчаров и сметките стават ниски. Кой вярва на тази басня", попита Димитров.

От своя страна Красимир Велчев каза, че не може да остане безучастен, когато ГЕРБ биват обвинявани, че бягат от войната с монополите. „Не намирам логиката на това, че идваш на власт с една партия, създаваш някакви структури, тръгваш си и казваш на следващите „Айде, да видим сега каква война ще им оформите на тези, дето ние създадохме". Ние се борехме, борим се и ще продължим да се борим, но искаме вот на доверие, затова са изборите", каза Велчев.