Къде са мерките за излизане от кризата и кой ще ги осъществи, пита Костов
Къде са мерките за излизане от кризата и кой ще ги осъществи, пита Костов / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Къде са мерките за излизане от кризата и кой ще ги осъществи, пита Костов
61732
Къде са мерките за излизане от кризата и кой ще ги осъществи, пита Костов
  • Къде са мерките за излизане от кризата и кой ще ги осъществи, пита Костов

Да се организират широки дебати за решаване на проблема, който изведе хората на улицата - борбата с монополите. За това призова съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов по време на дебатите по оставката на кабинета „Борисов". Костов допълни, че президентът Росен Плевнелиев трябва да проведе консултации както с протестиращите, така и с парламентарните групи, министрите, работодателските организации и синдикатите, за да се постигне консенсус за решаване на проблема. Депутатът бе категоричен, че не е моментът да се говори за Велико народно събрание, защото „то няма да създаде работни места за хората".

Най-силните си стъпки България е извървяла, когато е имала национално съгласие или съгласие около ключови мерки, заяви Костов от парламентарната трибуна и попита къде са сега ключовите мерки за излизане от кризата и кой ще ги осъществи.

„Ще дойдат господин Станишев и Орешарски и как ще оправят енергетиката с тези страшни забатачвания и с тези огромни взаимни задължения непогасени и с фалираща НЕК? Как ще стане тази работа", попита тъмносиният лидер.

По думите му нещата трябва предварително да бъдат изяснени, за да се тръгне по верния път. Сините призоваха депутатите и президента да дадат решения, защото от тях зависи как страната ни ще се справи с проблемите нататък.