Нова Конституция и Велико Народно събрание поискаха протестиращи
Нова Конституция и Велико Народно събрание поискаха протестиращи / DarikNews.bg, архив

Свикване на Велико Народно събрание, нова Конституция и мажоритарни избори, поискаха около 300 старозагорци. На продължилия близо два часа протест и шествие, те издигнаха плакати срещу монополите, непосилно високите цени, мизерните пенсии и заплати.

Нова Конституция и Велико Народно събрание поискаха протестиращи
netinfo

За анулиране на завишените февруарски сметки за ток на всички частни потребители, призова един от създателите на Фейсбук групата за протестите в Стара Загора Стоян Тодоров. Според него това може да се случи чрез указ или декрет на Министерски съвет или на Народното събрание.

На протеста в Стара Загора беше заявено още, че недоволството вече е срещу статуквото в държавата. Ние просто искаме да живеем в нормална държава, искаме нова Конституция и мажоритарни избори, настояваме за свикване на Велико Народно събрание, но без лицата, които са били част от т. нар. преход през последните 23 години, да има 50-процента гражданско участие във всички държавни регулаторни комисии, настояха протестиращите.

Нова Конституция и Велико Народно събрание поискаха протестиращи
netinfo

Според недоволните старозагорци оставката на правителството е успех, защото е бил чут гласа на народа. Те поискаха смяна на формата на управление на държавата и повече млади хора в Парламента.

Избрани бяха и петима представители от Стара Загора, които да участват в консултациите на национално ниво, на които ще бъдат оформени единни искания.

За лице на петия митинг беше избраана 7-годишната Мария, която водеше шествието с плакат за по-високи детски надбавки.

Протест ще има и утре от 17 часа, а в неделя недоволните старозагорци ще се съберат от 11 часа отново пред EVN.