Сръбски отбор се включва в благотворителен мач за болно българско момиче
Сръбски отбор се включва в благотворителен мач за болно българско момиче / Община Видин

Във Видин днес ще се играе благотворителен футболен мач между отборите на ОФК "Бдин-1923" гр. Видин и "Хайдук Велко" гр. Неготин, Република Сърбия. Срещата започва от 14 часа на стадион "Г. Бенковски". Набраните средства ще бъдат дарени за лечението на Емануела Ганева. Момичето е на 18 години и е ученичка в ГПЧЕ "Йордан Радичков" Видин. „Тя е най-позитивния и отзивчив човек, когото познаваме, има най-очарователната усмивка, има мечти - да завърши медицина и да стане хирург. Освен това рисува прекрасно, картините й са слънчеви и излъчват много свобода и фантазия!" - това споделят за Еми нейните съученици, цитирани от радио Видин.

Животът на Еми е прекрасен, до момента, в който получава диагнозата рак на езика. Следва операция, лъчетарапия, химиотерапия, които не дават резултат, лекарите я насочват за лечение към специализирана клиника в Истанбул.

До този момент в града са организирани вече няколко благотворителни инициативи в помощ на момичето. Във Фейсбук има създадена страница „Да Помогнем на Еми - Подай Ръка".