По-малко протестиращи днес в Казанлък
По-малко протестиращи днес в Казанлък / Kazanlak.com

Близо 1000 граждани на Казанлък се събраха около 17,30 часа на площад "Севтополис". Повечето от протестиращите за трета поредна вечер са основно млади хора, които с лозунги: "Вече не за тока, вече е за България" се отправиха към сградата на EVN.
По целия път на протеста огромна група полицаи охраняваше протестиращите.
Сред участниците в протеста можеха да се видят и хора, оглавявали преди време местни патриотични митинги на Атака, бивши застъпници на партия ГЕРБ и много ученици.


Пред сградата на енергоразпределителното дружество в Казанлък започна спонтанна подписка, която според протестиращите трябва да призове към неплащане на сметките за ток през януари.
Различни предмети за трети пореден ден полетяха към сградата на EVN.


По-късно протестиращите се отправиха отново към центъра на града, като в последния момент се отказаха от ново събиране пред сградата на община Казанлък и поеха първоначално към дома на кмета на Казанлък Галиан Стоанова, за да протестират, по думите им "срещу монополите", но впоследствие се отказаха и от това си намерение.


Пред барелефа на Апостола Васил Левски, където по-рано днес бе почетена паметта му , протестиращите спряха за минута мълчание.


Национални трикольори, викове "Мафия", "Оставка" и "Ууу" и тиква с надпис "Бойко Тиквата - вън!" са част от атрибутите на протеста.