Над 750 млади творци участват в конкурса „България в картини и слово
Над 750 млади творци участват в конкурса „България в картини и слово / DarinNews.bg, архив

Над 750 млади творци от Търговищка област са заявили участие в конкурса „България в картини и слово", съобщиха организаторите от Обединения детски комплекс в града. Тази година конкурсът е посветен на 3 март - Националния празник на България.

Тази година в направленията "Изобразително изкуство", "Литературно творчество", "Електронна презентация" и "Индивидуално рецитиране" се представят 756 участници.  В надпреварата ще се конкурират 512 рисунки, 61 литературни произведения и 54 електронни презентации. Голям интерес е проявен към раздел - рецитиране на стихотворение. Там желаещите да участват са 129 ученици от І до VІІІ клас. Жури, съставено от специалисти в отделните направления, ще класира най-добрите произведения и индивидуални рецитатори.

Прослушването и номинирането на индивидуалните изпълнители ще бъде на 22 февруари. Обявяване на резултатите ще е на 26 февруари, допълниха организаторите. Тържественото отчитане на резултатите от конкурса и награждаването на удостоените с призови места участници ще се състои на 28 февруари 2013 г.

Организаторите обещаха да издадат сборник с най-добрите литературни творби и рисунки, участвали в конкурса през петте години на провеждането му.