Ултрамаратонец бяга 140 км в чест на годишнината от гибелта на Левски
Ултрамаратонец бяга 140 км в чест на годишнината от гибелта на Левски / Иван Бонев.

Казанлъчанинът Ради Милев, който години наред завоюва победи в свръхдългите бягания, ще се включи в честванията по повод 140-годишнина от гибелта на Апостола на българската Свобода, като пробяга 140 км в парка в Казанлък, носещ името Васил Левски.

По този начин ултрамаратонецът ще отдаде своят почит към паметта на един от най-великите български синове и ще стане част от събитията, организирани от Община Казанлък по повод годишнината.

Обиколката на парк „Васил Левски" е 519 м, е изчислил Ради Милев, а за да пробяга 140 км, той трябва да направи 280 обиколки. Рано сутринта в утрешният ден е предвидил старта на бягането, в 12.30 часа ще се включи в тържественото честване пред бюст-паметника на Васил Левски в парка, след което ще продължи с обиколките.

Всяка година на националния празник 3 март родолюбивият казанлъчанин бяга с трибагреник в ръка от град Казанлък до връх Шипка. В чест на войводата Хаджи Димитър и неговите четници той пробягва разстоянието от града до лобното им място под вр. Бузлуджа през м. юли, когато се провеждат честванията по повод гибелта на героите.