Костов за смяната на Дянков: Несръчна паническа управленска мярка
Костов за смяната на Дянков: Несръчна паническа управленска мярка / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Паническо жертвоприношение е това, което прави Бойко Борисов - така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира смяната на финансовия министър Симеон Дянков.

„Персоналната смята означава, че той е води своя политика, което не е вярно. Като министър от кабинета „Борисов" той е водил политиката на ГЕРБ. Такава смяна няма свойството да реши проблема, който изведе хората на улицата", коментира Костов в извънредното студио на Дарик. По думите му тази смяна е „несръчна паническа управленска мярка".

Според Костов вината за създалото се огромно напрежение носят премиерът и контролните органи. Тъмносините настояха министър-председателят да подаде оставка и да бъде сформирано експертно правителство.

Премиерът Бойко Борисов ще предложи на парламента да одобри освобождаването на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков от поста му. За вицепремиер ще бъде предложен министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, а министър Томислав Дончев ще бъде избран за министър на финансите и управление на средствата от ЕС.

Интервюто с Иван Костов чуйте в radio.dariknews.bg