Пазарджик излиза срещу EVN
Пазарджик излиза срещу EVN / dariknews.bg/архив

Над 1000 жители на Пазарджик се очаква да се включат в националния протест срещу високите сметки за ток и енергоразпределителните дружества.

Мирният протест ще започне в 11 часа днес от най-големия парк в областния град-остров „Свобода”.

Шествието ще премине през централните улици на Пазарджик и ще стигне до центъра, където на площад „ Константин Величков” ще говорят организаторите, които ще обединят исканията за национализация на енергодружествата, премахване на посредниците и на задължителното изкупуване на еленергията от НЕК и др.  Протестиращите ще поднесат  цветя пред паметника на Апостола, а след това ще продължат и по бул. „Генерал Гурко“, където е централата на EVN в Пазарджик.

"Протестът е граждански. Ако партийки или лица смятат, че ще правят пропаганда посредством този протест – това няма как да се случи!", заявяват организаторите и призовават участниците да носят фактурите си за консумирана енергия. Очаква се на шествието да бъдат разяснени правата на клиентите на енергодружествата. Хората ще бъдат запознати с правата за подаване на заявленията с искане за проверка на електромерите, както и за разсрочване на задълженията за ток за месец декември.

Протестът е разрешен от община Пазарджик. За действията е уведомена и полицията. Очаква се полицейското присъствие в районите на шествието да бъде засилено.