Протест за тока, ден седми: LIVE
Протест за тока, ден седми: LIVE / Impact press group

Около 500 варненци се събраха първоначално в седмия поред протест срещу високите сметки за ток. В уговорения час - 11,  до общината имаше около стотина души, но за половин час броят им се увеличи няколко пъти.

Маршрутът на шествието днес е: бул."Мария Луиза" - бул."Владислав" - ул."Отец Паисий" - бул."Сливница" - общината. Подобно на протестите от миналите дни, демонстрацията преминава при засилено полицейско присъствие по варненските улици.

Развитието на демонстрацията по часове:

11,30: Протестиращите потеглиха в посока Катедралата. Заедно с колоната от хора се движи и стар Опел с транспарант, на който пише „1 kWh електроенергия = 0,01 % от средната работна заплата".

11,50: На площада пред храма демонстрантите са пресрещнати от Жандармерията. Със скандирания "Елате с нас, протестът е за вас" протестиращите подканят минувачи да се присъединят към демонстрацията.

12,24: Тълпата вече наброява около 600 души, Демонстрантите блокираха за кратко кръстовището на бул."Владислав" с ул."Отец Паисий" (до кръглата банка).

12,31: Старият Опел, който води шествието, се повреди. Протестиращите обаче не изоставят возилото и започнаха да го бутат.

12,39: Протестиращите се движат доста организирано и вече са на "Сливница" (движението на автомобили е блокирано). Скандират "Мафия", "Варна, събуди се" и "Всеки ден ще е така до победата".

13,08: Протестиращите отново са пред общината, но без авариралия Опел, който бе паркиран в една от уличките отзад.  Кръстовището пред кметството е блокирано. Участниците в шествието пеят националния химн.

13,11: Официален край на протеста. Демонстрантите се разотиват.

Следващото шествие е насрочено за 11 часа утре с отправна точка отново общината. Очаква се неделното шествие да е кулминацията на протестите от последните седмица.