Доган призова партията си към бдителност и единност след атентата срещу него
Доган призова партията си към бдителност и единност след атентата срещу него / снимка: Reuters

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова партията си към бдителност и единност след атентата срещу него на 19 януари по време на Националната конференция в НДК.

По време на отчетното слово на Доган студентът Октай Енимехмедов се качи на трибуната и насочи газов пистолет в главата на лидера.

"В последния момент с периферното си зрение видях насочен пистолет в лявото ми слепоочие и... щракане... Реагирах инстинктивно... Впоследствие разбрах, че са били три засечки на насочено в главата ми оръжие... Явно е, че след този случай светът няма да бъде същият", пише Доган в озаглавено "Пост фактум" писмо към съпартийците си, част от което е публикувано на сайта на ДПС.

Според него нямало никакво съмнение, че това било опит за "публична екзекуция на лидера и на каузата на ДПС".

"Сценарият, който беше избран от поръчителите на тази публична екзекуция, предполага много кръв за предизвикване на шок и ужас в залата. Голямата мишена е ДПС и етническият мир в страната. По време на криза етническият мир е най-уязвимото място на България и на Балканите", добавя Доган и благодари за оцеляването си на Всевишния и на огромната енергия на Колективното тяло на партията му.