Добричлии отново на протест срещу ЕРП-та
Добричлии отново на протест срещу ЕРП-та / Дарик Нюз - архив

Втори пореден протест срещу високите сметки за ток и монопола на енергоразпределителните предприятия ще се проведе в Добрич. Гражданската инициатива отново се организира във Фейсбук и ще премине под мотото „Включи се и ти!”. Както и миналата неделя протестиращите ще се съберат пред храм „Св.Георги”, откъдето в 11.00 часа ще тръгне протестното шествие.

Недоволните от сметките си за ток добричлии настояват за национализация на енергоразпределителните дружества, премахване на всички посредници и поемане от НЕК на тяхната функция, разсекретяване на всички договори в сектора енергетика и поемане на отговорност от подписалите ги лица.

Сред исканията на протестиращите са още – премахване на задължителното изкупуване на ел.енергия от НЕК, прозрачна и последователна политика за развитие на ВЕИ инсталациите в дългосрочен план, както и преразглеждане на член 69 от Конституцията на Република България, според който народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.