Протест за тока, ден пети: LIVE
Протест за тока, ден пети: LIVE / снимка: Impact Press Group, архив

Следете в реално време на интернет страницата на Дарик Варна петия пореден протест срещу високите сметки за ток в морския град:

19:38 ч. Шествието отново се завърна пред сградата на Община Варна и повечето участници в него се разотидоха. Все още в района е останала група от около 100 души.

19:18 ч. Броят на демонстрантите вече надвиша 1500 души. Колоната стигна до Червения площад.

19:07 ч. Протестиращите вече са пред болница „Св. Анна”, където е настанен намушканият с нож Иван Петров. Той се показа на прозореца на стаята си, а демонстрантите започнаха да скандират името му.

19:00 ч. Към шествието се присъединяват нови участници и броят им вече надхвърля 1000 души. Протестиращите умишлено се движат бавно, за да не изостават по-възрастните сред тях.

18:53 ч. Протестиращите завиха по ул. „Дрин” и вече на ул. "Пирин". Шествието засега минава без инциденти. Чуха се няколко гърмежа от пиратки. Колоната направи път на преминаваща линейка.

18:41 ч. Протестиращите тръгнаха по бул. „Владислав Варненчик”, движейки се между автомобили. Попадналите в задръстването шофьори подзравяват с класкони демонстрантите. Междувременно заваля ситен дъжд.

18:32 ч. Шествието стигна до Катедралата, опитвайки се да се насочи към Аспарухов мост. Пътят му обаче е преграден от кордон от около 50 полицаи.

18:25 ч. Протестиращите носят портрети на Левски и Ботев, както и плакати „1 kWh електроенергия =0,01 % от средната работна заплата”, „Милиционерските номера край нямат”, „Иван е с нас”. 

18:15 ч. Около 700 души има на традиционния сборен пункт за протестите пред сградата на Община Варна. Демонстрантите блокираха едното платно на бул. "Мария Луиза". Сред тях не е Иван Петров - един от неформалните им лидери през предишните дни. Бившият футболист все още се намира в болница, след като беше намушкан с нож в сряда вечер. Един от обсъжданите във „Фейсбук” маршрути на шествието е през МБАЛ „Света Анна”, където Петров е настанен.