Граждани протестираха пред ДКЕВР със сметки за ток в ръка
Граждани протестираха пред ДКЕВР със сметки за ток в ръка / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Граждани протестираха пред ДКЕВР със сметки за ток в ръка
61375
Граждани протестираха пред ДКЕВР със сметки за ток в ръка
  • Граждани протестираха пред ДКЕВР със сметки за ток в ръка

Трети пореден протест на гражданите пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) се проведе в София. Протестът бе организиран от ВМРО и „Атака". Десетки граждани излязоха да протестират срещу монополите на топлофикация и електроразпределителните дружества и високите сметки за ток, парно и вода. Този път протестиращите бяха доста по-малко, а хората започнаха да се разотиват след по-малко от час.

Протестиращите скандираха „Мафията вън", „Убийци", „ЧЕЗ иди си, за Прага замини си" и „Оставка". Недоволстващите бяха малко на 100 души, а исканията отново бяха за национализация на електроразпределителните дружества и спиране на своеволията на монополите: „Протестирам заради скъпия ток и мафиотите трябва да си отидат от България. Ние трябва да си живеем на нашата земя спокойно и щастливо, нашите внуци, нашите деца". Мъж, дошъл да изрази недоволството си, каза: „Протестирам срещу тези монополни фирми, които бяха продадени, а бяха в ръцете на държавата. Те си подхранват техните пенсионери, а нашите пенсионери живеят в нищета". „Тези хайдуци вън не от ДКЕВР, а вън от България", призова друг протестиращ.

Граждани протестираха пред ДКЕВР със сметки за ток в ръка
netinfo

Голяма част от хората смятаха, че протестът не трябва да бъде пред сградата на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, а пред Министерски съвет, защото там била истинската вина: „Те ще ги сменят, ще играят. Това е като отдушник, само да отпуснат да не се спука големият балон от недоволството на хората. Вината е там - власт имащите и голямата корупция".

Днешният протест, както и предишните, бе организиран от ВМРО и "Атака". Имаше агитки, които развяваха знамената на двете партии. Оказва се обаче, че наред с гражданите, които са дошли, за да защитят правата си, има и поставени лица, които нямат никаква представа какво правят на протеста. Един такъв пример бе човек, който развяваше знамето на партия „Атака". Попитан какви са исканията на протеста, той отвърна: „Не ми е много ясно".

Граждани протестираха пред ДКЕВР със сметки за ток в ръка
netinfo