Протест за тока, ден четвърти: 2000 се включиха в шествието
Протест за тока, ден четвърти: 2000 се включиха в шествието / Impact Press Group, архив

Протестиращите са вече около 2000. Множеството вече достигна "Двете кули", минавайки преди това през кръстовището на бул. „Владислав” пред Мол Варна.

Жандармерия и полицаи бдят да не се допускат ексцесии. Въпреки това обаче група младежи препречиха пътя на бус на жандармерията. Това се случи точно пред Мол Варна. Засега органите на реда се държат толерантно, точно както по-рано през деня обеща шефът на РДВР Варна.

„Ако не се хвърлят камъни и не се чупи имущество, полицаите и тази вечер ще се държат толерантно”, каза днес комисар Тодор Иванов.

Кордони от полицаи пресрещнаха тази вечер шествието преди Катедралата и го насочихапо ул."Драгоман" към улиците "Цар Симеон" и „Девня", какъвто е разрешеният от кмета маршрут на протеста.

Над 100 полицаи участват в опазването на реда при протестите тези дни в морската столица. Водното оръдие е в готовност, но използването му е крайна мярка, до която полицейският шеф се надява да не се стига.

Аспаруховият мост е пътният участък, за който полицията бди най-сериозно. Мостът осигурява връзката на града с Южна България и не се допуска затварянето му, обясни комисарят на пресконференция днес.