Посланикът на Израел у нас очаква Европа да признае Хизбула за терористи
Посланикът на Израел у нас очаква Европа да признае Хизбула за терористи / снимка: DarikNews.bg, Стара Загора
Посланикът на Израел у нас очаква Европа да признае Хизбула за терористи
61357
Посланикът на Израел у нас очаква Европа да признае Хизбула за терористи
  • Посланикът на Израел у нас очаква Европа да признае Хизбула за терористи

С атаката си в Бургас Хизбула целеше да оправдае идеологията си като терористична организация. Смятам, че в резултат на проведеното разследването на българското правителство, всички европейски държави ще вземат решение да поставят Хизбула в списъка на терористичните организации. Това заяви по време на посещението си в Стара Загора посланикът на Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз.

Всички доказателства и факти, които са намерени в хода на разследването на атентата в Бургас, сочат че извършителят е Хизбула, посочи дипломатът:

„Ние считаме, че дейността на Хизбула е насочена към една верига от терористични акции на много точки по света, сред които са включени Азербайджан, Турция, Кипър, Тайланд и други. Във всички тях е имало опити за атаки срещу израелски граждани. За нещастие те успяха да реализират терористичния си замисъл в Бургас.Чрез тази атака Хизбула имаше за цел да оправдае идеологията си като терористична организация, да направи една изява. Аз адмирирам начина, по който българският народ прие това, което се случи и начина, по който реагира на станалото”, каза той пред журналисти.

Посланикът на Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз благодари на българското правителство за разследването на атентата в Бургас и и за ясната декларация, в която посочи извършителя на този терористичен акт.

Още новини от Стара Загора