ВИДЕО: Челси размаза Уигън, Арсенал оцеля срещу Съндърланд
ВИДЕО: Челси размаза Уигън, Арсенал оцеля срещу Съндърланд / Reuters

Челси се възползва по най-добрия начин от домакинството си на Уигън в 26-ия кръг и прекъсна серията си от четири мача без победа във всички турнири. Борещите си да не изпаднат „латикс“ се оказаха лесно препятствие за „сините“, които триумфираха с убедителното 4:1.

Играчите на Рафаел Бенитес започнаха малко мудно мача, като Уигън имаше две добри ситуации за гол, но Франко ди Санто не уцели вратат, а след това Петр Чех отрази фалцов удар на Шон Малоуни.

Постепенно лондончани се окопитиха и положенията започнаха да се редят пред Али Ал Хабси. Фернандо Торес бе най-близко до гола в 17-ата минута, но стражът спаси шута му. Малко по-късно обаче испанецът блесна с хубава асистенция и Рамирес не сбърка – 1:0.

След почивката доминацията на Челси продължи и в 56-ата Еден Азар направи 2:0 след добър пас на Сесар Аспиликуета. Малко изненадващо Уигън стигна до гол само две минути по-късно, когато Малоуни се оказа най-съобразителен пред врата на Чех.

Това запази някаква интрига почти до края, но в 87-ата Франк Лампард заби поредния си решителен гол за „сините“ - негов 9-и в последните 13 мача. Накрая остана време и за резервата Марко Марин да отбележи дебютното си попадение във Висшата лига.

Така Челси вече има 49 точки на третото място, като изостава с 4 от Манчестър Сити, който по-късно тази вечер гостува на Саутхемптън. Уигън от своя страна не успя да се измъкне от опасната зона и заема 17-ото място с 21 точки.


Chelsea vs Wigan 4:1 MATCH HIGHLIGHTS by UCL2410

В друг мач от кръга Арсенал удържа ценен успех с 1:0 като гост на Съндърланд. „Артилеристите“ играха близо половин час с човек по-малко на терена, след като в 62-ата минута Карл Дженкинсън бе изгонен за втори жълт картон. Решителното попадение падна през първото полувреме, когато човекът във форма за „топчиите“ изведе Санти Касорла и испанецът преодоля Симон Миноле.


szólj hozzá: Sunderland vs Arsenal 0:1 MATCH HIGHLIGHTS

Така Арсенал временно изпревари Евертън и зае 5-ото място с 44 точки, на 2 пред 6-ия Евертън, който утре има тежка задача на „Олд Трафорд“ срещу Манчестър Юнайтед.

Още резултати от Висшата лига:

Норич – Фулъм 0:0

Суонси Сити – Куинс Парк Рейнджърс 4:1

Стоук Сити – Рединг 2:1

от 19:30 часа: Саутхемптън – Манчестър Сити