РЗОК-Търговище започна договорния процес с болниците
РЗОК-Търговище започна договорния процес с болниците / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Районната здравноосигурителна каса в Търговище започва договорния процес с изпълнители на извънболнична и болнична медицинска помощ. Процедурата за сключване на споразумения и нови договори за дейностите ще остане отворена до 15 февруари, уточни директорът на институцията д-р Йошенка Ненчева.

През миналата година 2012 г. в Търговищка област по договори с РЗОК са работили пет болнични заведения - три от тях са многопрофилни болници за активно лечение - в Търговище, Попово и Омуртаг и две са специализираните - очна болница на д-р Димитър Тасков и хирургичната болница на д-р Добрин Папуров. 41 изпълнители на извънболнична помощ са имали договори със Здравната каса, 68 са сключилите договор изпълнители на специализирана извънболнична дейност. В областта по договор с РЗОК са работили и 10 медико-диагностични лаборатории, уточни д-р Ненчева.

От РЗОК - Търговище информират, че е приключил договорният процес с изпълнителите на дентална помощ. За 2013 г. договори за дейност по новия рамков договор са подписали 57 стоматолози. Броят им остава непроменен, в сравнение с миналата година, уточни д-р Ненчева.