Грамоти за доблестна постъпка
Грамоти за доблестна постъпка / DarikNews.bg, архив
Грамоти за доблестна постъпка
61132
Грамоти за доблестна постъпка
  • Грамоти за доблестна постъпка

Грамоти за доблестна постъпка получиха петима деветокласници от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер" в Стара Загора- Димитър Люртов, Валентин Желев, Мирослав Колев, Тонимир Стоянов, Антонио Николов.

Младежите намерили на улицата 1646 лева и ги предали в полицията. Признават, че не са имали момент на колебание какво да направят с намерената сума.

„Поканих тези младежи, за да засвидетелствам своята признателност и да им благодаря за доблестната постъпка, която са извършили. Сумата не е малка, но фактът че веднага след намирането й момчетата са я предали, говори за техните морални устои, възпитание и гражданска позиция. В тези времена, в които ни заливат негативни информации, тази постъпка е израз, че не всичко в България е изгубено", каза директорът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Алекси Алексиев преди да връчи грамотите на старозагорските младежи.

Оказва се, че учител от същата гимназия преди време също е постъпил достойно, като върнал на старозагорско семейство изгубени документи и кредитна карта.

На връчването на грамотите присъстваха директорът на ПГСАГ „Лубор Байер" Стара Загора инж. Георги Славов, класната ръководителка на младежите, училищният педагог и др.

Повече за доблестната постъпка на старозагорските момчета чуйте в прикачения звуков файл.