Неймар: Англия е само Рууни, няма шанс за световна титла
Неймар: Англия е само Рууни, няма шанс за световна титла / БГНЕС

Младата звезда на Бразилия Неймар навърши 21 години днес, на лагера на националния отбор. В сряда той трябва да излезе заедно със Селесао срещу Англия, в поредния мач, ознаменуващ 150-годишнината на Английската Футболна Асоциация.

В интервю за Daily Mail преди контролата, Неймар обаче не предвеща много розово бъдеще на английския футбол. Той обяви, че Англия е отбор със само един истински играч – Уейн Рууни – и „Трите лъва“ нямат никакъв шанс да спечели Световното първенство догодина.

„Англия е добър отбор, с много добри играчи, но не мисля, че те са сред основните ни конкуренти за спечелване на Световното,“ коментира Неймар. „Нямат класата на Испания и Аржентина например.“

„Мисля, че може би разчитат само на Уейн Рууни. В Бразилия ние имаме много футболисти, които могат да решат мач. Същото е и при Аржентина и Испания. А освен Рууни, трудно се вижда кой друг може да спечели мач за Англия,“ обясни младокът.

Неймар добави, че надеждите Бразилия да спечели Мондиала у дома са огромни, и изчетка старши треньора си и съотборниците си.

„Много неща са изписани за бъдещето ми, но те не са верни. И няма как да бъдат, защото още не съм взел решение. Засега съм щастлив в Сантош и не мисля за напускане. Когато му дойде времето, ще избера след като премисля всички оферти от Европа. Но истината е една – все още не съм избрал нито един отбор,“ завърши 21-годишният вече Неймар.