Разследват версията „ревност за трагедията с Тепавичарови
Разследват версията „ревност за трагедията с Тепавичарови / снимка: DarikNews.bg, архив

Военната прокуратура в Пловдив, която пое делото за смъртта на семейство Тепавичарови, ще разследва и версията „ревност", научи Дарик. Не е изключено именно по тази причина сержант Георги Тепавичаров да е убил съпругата си Николина и двете си деца и след това да се е самоубил. Събраните досега доказателства сочат, че действително семейството е имало кредити за около 250 000 лева, но редовно ги е обслужвало. Няма данни банките да са притискали фамилията.

Военноокръжният прокурор на Пловдив полковник Емил Ангелов съобщи за Дарик, че ще бъде назначена послесмъртна психиатрична експертиза на Георги Тепавичаров. Тя ще бъде изготвена, след като се разпитат всички, с които е имал контакт - роднини, приятели, колеги от авиобаза Граф Игнатиево.

32-годишният Георги Тепавичаров, съпругата му Николина на 28 години и двете им деца - 4-годишният Ангел и 8-годишният Илия, бяха открити на 22 януари в дома им на бул. „Македония" 29 с куршум в главите. Братът на сержанта - Костадин, пръв попаднал на ужасяващата гледка. Той бил и последният от роднините, който е видял Георги жив.

Балистичната и дактилоскопната експертиза категорично сочат, че военният е застрелял жена си и двамата си синове със законно притежаван револвер и се е самоубил. По тази причина и делото беше прехвърлено на военна прокуратура по компетентност.