След силна игра Локо София удари Металург на Зе Суарес и Велизар
След силна игра Локо София удари Металург на Зе Суарес и Велизар / Gong.bg, Светослав Табаков

Отборът на Локомотив София започна по отличен начин в контролите по време на подготвителния си лагер в турския курорт Алания. Възпитаниците на Емил Велев надделяха над Металург Донецк с 2:1, а за украинците участие в мача взеха бившият нападател на ЦСКА Велизар Димитров и бившото крило на Левски Зе Суарес. Доскоро игралият за "червените" от София - Жуниор Мораес също започна мача като титуляр.

Головете за столичните железничари вкараха Даниел Пеев и каращият проби бразилец Уилкер. За Металург се разписа Траоре четири минути преди края.

„Червено-черните“ показаха силна игра през първата част, като именно отборът на Локомотив бе този, който диктуваше темпото в първите минути на срещата. След няколко добри положения пред вратата на украинците, все пак усилията на българският им бяха възнаградени в 35-ата минута, когато Даниел Пеев откри резултата.

След добра контра атака за Локомотив, преминала през трима футболисти, Даниел Пеев пробва остро центриране към свой съотборник. Топката обаче бе отклонена от бранител на Металург и спря в мрежата на украинците.

На почивката двамата старши треньори направиха по-няколко смени, но това не се отрази значително на играта в мача. За Металург играта напусна Зе Суарес, който започна мача като титуляр.

Бившият голмайстор на ЦСКА Жуниор Мораес се озова на отлична позиция пред Галев след разконцентрирана игра на Дюлгеров, но бразилецът не успя да преодолее вратаря на столичани.

В 62-ата минута на терена се появи Велизар Димитров, който замени капитана Лазич и на свой ред взе капитанската лента.

Десет минути преди края на срещата, след два поредни корнера пред вратата на Металург, Локомотив вкара втория си гол в срещата. След два удара към вратата на украинците, които бяха блокирани, при третия бразилеца Уилкер, който е на проби в Локо, довкара коженото кълбо за 2:0.

В 86-ата минута Металург все пак стигна до гол, но само, за да намали резултата. Таранът Траоре бе изпуснат в наказателното поле и с удар покрай вратаря оформи крайното 2:1 в полза на Локомотив София.